18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Jehněčí eintopf

Název Množství a jednotka
jehněčí maso 500 g
velká cibule 1 ks
barevné fazole 1 hrst
velká mrkev 2 ks
petržel 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: německá
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc.
Jehněčí maso (plecko, ramínko, vykostěné žebra) omyjeme, osušíme, pořádně odblaníme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme - brambory na větší kostky, mrkev, pórek a petržel na silnější kolečka, celer na menší kostičky. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme horkým vývarem (může být jakýkoliv - drůbeží, hovězí, jehněčí nebo i zeleninový), vložíme kousky masa, scezené namočené fazole, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, špetku muškátového oříšku a snítky tymiánu a pod poklicí dusíme půl hodiny. Pak přidáme všechnu ostatní zeleninu a společně dusíme doměkka. Eintopf zahustíme nastrouhanou syrovou bramborou, nastrouhaným suchým chlebem, nebo v něm jen rozmačkáme uvařené brambory.

Tip:
Eintopf je jídlo z jednoho hrnce, můžeme do něj dát jakoukoliv zeleninu, kterou máme po ruce. K masu můžeme dát fazole, brambory, bílé zelí, mrkev, řapíkatý celer a třeba růžičkovou kapustu, nebo např. brambory, mrkev, celer, petržel, papriku a rajčata, podle toho, co máme rádi, variant eintopfu je nepřeberné množství.
Eintopf můžeme připravit i z vepřového masa (plecko), hovězího, dělá se i z kuřecího masa nebo jen z uzeniny.


 


RECEPTY

Japonské krůtí nudličky

Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety carbonara - Spaghetti carbonara

Postup: Příprava je jednoduchá a ingrediencí k tomuto druhu špaget postačí málo, neboť... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí sekaná pečeně

Postup: Na přípravu sekané se obvykle doporučuje míchané vepřové s hovězím masem,... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...